Una notícia terrible ha explotat ahir i avui en els mitjans titellaires i teatrals del país, en saber que el Govern de la Generalitat decretava un confinament obligat a tota la comarca del Segrià i a la ciutat de Lleida: la Fira de Titelles, que s’havia d’haver celebrat el mes de maig i que ja llavors es va ajornar per a aquest dimecres 8 de juliol (veure aquí), no ha tingut més remei que suspendre’s de nou.

Per a tots els que sabem l’esforç i el treball gegantesc que significa organitzar un esdeveniment d’aquesta mena, comprenem fins a quin punt aquesta segona suspensió ha caigut com una terrible patacada sobre l’equip organitzador, que havia preparat un complex protocol de seguretat de més de 20 pàgines i no havia parat de treballar des de la frustrada Fira del mes de maig. Reproduïm el sentit comunicat que la Fira ha publicat a les xarxes socials:

Teatres buits…

L’equip de la Fira de Titelles, amb llàgrimes als ulls, comunica que davant la recent notícia del confinament decretat de Lleida ciutat així com de tota la comarca del Segrià, ens veiem obligats a suspendre la 31a edició, que s’havia de celebrar el proper dimecres dia 8 de juliol.

‘Eco’, de Ymedio Teatro, una de les companyies que havia d’actuar.

Una Fira amb un format excepcional, que havíem reorganitzat de nou, front a l’estat d’alarma decretat durant setmanes que no va fer possible la seva celebració al maig.

Una edició amb totes les mesures i protocols de seguretat extremades per a la situació de crisi sanitària actual i amb la finalitat d’impulsar un sector durament castigat per la pandèmia de la CÒVID-19.

La companyia d’Eudald Ferré amb Oriol Ferre, preparant l’actuació que no s’ha pogut fer.

Una Fira d’Emergència , que es marcava com a objectiu principal potenciar més que mai el fet de viure les arts escèniques presencialment.

Volem agrair molt especialment el suport de totes les companyies que havien de participar-hi, a tots els professionals del sector, entitats i professionals implicats, institucions i públic que ens han fet sentir el seu escalf en tot moment.

Que el batec titellaire no s’aturi!

L’espai on s’havien de fer les actuacions a l’aire lliure.

Des de Putxinel·li, no podem més que recolzar i animar l’equip de la Fira a no defallir, en uns moments tan cruels i difícils com els actuals, per a ells i per a les companyies programades -moltes de les quals ja tenien les seves furgonetes carregades a punt d’anar a Lleida-. La seva feina, abocada de nou a la suspensió, no haurà estat en va, pel contrari, la voluntat de continuar i de voler superar com sigui els esculls que ens ha tocat viure, és la garantia, per al públic, per a la professió, per a la ciutat de Lleida i per a ells mateixos, de que el projecte es mantindrà viu i ferm en els seus propòsits de potenciar la bona salut i la creativitat del Teatre de Titelles, Visual i d’Objectes.