(Una Ciutat de LLum, per Teatres de La Llum. Foto iL·Luminar-te)

Del 20 al 29 de gener de 2023

Com cada any a Sagunt, està a punt d’iniciar-se la 8ena edició del festival iL·Luminar-te, que s’organitza des de l’Ajuntament de Sagunt amb la direcció artística de Mariola Ponce i Vicent Ortolà. Un festival entranyable dedicat al llenguatges de les ombres i per tant, també de la llum, ja que no hi ha ombra sense llum. Dues setmanes amb espectacles per a escolars i per a públic familiar i adult, al Casal Jove del Port de Sagunt.

Participen companyies com Teatres de la Llum de la Comunitat Valenciana; Anima Mundi, de Catalunya, amb SOS en Re Menor; Fes-t’ho com vulguis amb Mans, també de Catalunya; Arauca media amb Sintigo, de Castilla-La-Mancha. També de Catalunya la històrica companyia Mercè Framis amb The Little Circ; Cacauet Teatre amb Cocodril Crec; Clar de Lluna amb Temps de Llum; i Toni Rumbau amb la conferència-espectacle El Titellaire, l’Ombra i el Doble; d’Asturias, el Teatro del Cuervo amb El Principito.

Val la pena llegir les paraules introductòries al Festival dels seus directors:

Les Llums enceses i les Ombres preparades 

La llum i l’ombra sempre estan unides, són inseparables, l’una no existeix sense l’altra, per això il·luminAR-TE és un Festival de Teatre de Llum i Ombres creat per a descobrir la màgia que produeix la unió de la llum i l’ombra amb totes les seues possibilitats creatives, un Festival de teatre especialitzat en el llenguatge teatral de les Llums i les Ombres, que arriba a la 8a edició sent l’únic en el nostre estat, i pel qual han passat companyies de llocs tan diferents geogràficament com ho són les seues propostes creatives, tècniques tradicionals amb innovacions visuals, amb la Llum i l’Ombra, un punt de trobada entre el tènue i el contrallum, que arriben plens d’il·lusió per tornar als aforaments complets, els tallers familiars i les trobades amb artistes, i un públic sense presses després de les obres. 

Una Ciutat de LLum, per Teatres de La Llum. Foto iL·Luminar-te

El Festival està impulsat per la Regidoria de Joventut i infància de l’Ajuntament de Sagunt que segueix amb la mateixa energia que en la primera edició, apostant forta per a aconseguir un festival familiar on el públic de 0 a 99 anys, trobe espectacles per a tots els gustos. 

Una Ciutat de LLum, per Teatres de La Llum. Foto iL·Luminar-te

il·luminAR-TE ha anat creixent igual que ha anat creixent part del nostre públic familiar, convertit ara en un públic enamorat d’aquest llenguatge teatral, un públic desitjós de continuar aprenent per a gaudir amb les Llums i les Ombres un any més, i això és el que anem fer en aquesta nova edició. 

Vos esperem, ja tenim totes les Llums enceses i les Ombres preparades.

Mariola Ponce i Vicent Ortolà

Vet’aquí el programa del Festival amb les dates i els horaris: