Congrés UnimaDel 27 de maig al 3 de juny de 2012, es realitzarà a la ciutat de Chengdu, al centre oest de la Xina, el 21 Congrés de UNIMA amb un Festival Mundial de Titelles.

La Unió Internacional de la Marioneta UNIMA, fundada a Praga l’any 1929, és una associació no governamental afiliada a la Unesco que té representació en pràcticament tots els països del món. La seva seu es troba actualment a la ciutat francesa de Charleville-Mézières.

Durant els dies del Congrés, a més de l’elecció de la nova junta més altres assumptes referents a l’organització, hi haurà constants trobades entre titellaires d’arreu del món, taules rodones, presentacions i estrenes d’espectacles especialment de tot Àsia. Serà una ocasió única per prendre el pols a la nova realitat titellaire emergent d’aquests països, en auge avui en dia.

Putxinel·li viatjarà a Chengdu per donar compte de tot el que es cou en el panorama mundial de la marioneta. Mentrestant, i per escalfar motors, intentarem posar una especial atenció cap a tot allò que ens vingui de l’Orient Llunyà.