Putxinel·li proposa un taller de 3 dies de duració a càrrec del director, titellaire i especialista en Teràpia i Psicologia en casos de traumatisme social i bèl·lic, el libanès Karim Dakroub, que es centrarà en l’aplicació del teatre de titelles com una eina de mediació en situacions de conflicte i de traumatismes, seguint un apropament psicosocial sobre la comunicació verbal i no-verbal en un espai de seguretat per a restablir el rol social de l’individu.

Curs Karim Dakroub

El treball sobre el temps, el  lloc i el lligam serà fet a través de les marionetes. Aquest instrument d’expressió universal posa en joc l’art visual, l’art dramàtic i la interacció dels nivells intra-personals i interpersonals de cada individu. A través del taller de treball, els participants tindran l’oportunitat d’experimentar el procés de creació i de desenvolupament de l’eina a fi i efecte de poder reforçar llur pròpia capacitat tècnica a través d’una realització artística i psicològica:

  • Escalfaments físics i preparació psicològica; exercicis sobre la Consciència del cos, del lloc i del lligam, la memòria afectiva i la memòria del cos a un nivell intra-personal… finestra al Imaginari a través dels sentits.
  • Treball d’expressió i de projecció en passar d’un mitjà de creació artística a un altre (dibuix, conte, fabricació, manipulació, joc d’ombres, joc de rol) segons els mètodes d’Art-Teràpia i del cercle complex.
  • El visitant inesperat; la marioneta que crea el canvi.
  • Un seguiment teòric i psicològic tot al llarg del taller.


Curs Karim Dakroub
Duració :
15 hores en 3 dies (5 hores per dia)

Dirigit a: artistes, psicòlegs, Art-terapeutes educadors-res.

Inscripcions: escriure a tonirumbau@gmail.com  o telefonar al nº: 659 454 879

Curs Karim Dakroub

Formador : Karim Dakroub, Marionetista, Director d’Escena, professor de Marioneta al Institut de Teatre de la Universitat Libanesa. Psicologia clínica, especialitzat en animació psicosocial en societats en guerra.

Karim Dakroub
Karim Dakroub.

Capacitat : 15 persones màxim

Dies i horaris: dies 18, 19 i 20 de novembre de 2013. De 9:30 a 14:30h.

Preu: 180 euros. Desomptes especials (20%) a Membres Associats a la revista Putxinel·li. També a socis de Unima (10%)

Cada participant ha de portar :
Una roba còmoda per al treball de moviment.
Peces velles de roba i de vestits i accessoris per a la fabricació de titelles.
Un esperit obert i ple d’amor.

Lloc: Sala Massana del Poble Espanyol de Barcelona.

Poble Espanyol
Plaça Major del Poble Espanyol. Al fons, l’edifici amb la Sala Massana.