Polichinelle arriba al Born dins el cicle de Ciutats i Titelles amb la companyia Théâtre de La Pendue i el seu espectacle Polidegaine. Les funcions són el dissabte 3 de maig a les 18h i el diumenge 4, a les 12:30. Un espectacle que ha triomfat els últims anys als més importants festivals del món i que per primera vegada actua a Barcelona. Una ocasió, per tant, única per veure aquest gran amic d’en Bornet: en Polichinelle.

Polichinelle, Théâtre de la Pendue

Un personatge que és l’encarnació francesa del Pulcinella napolità, el qual, quan s’instal·la a París, perd la màscara, li creix el nas i la panxa, i li surten dues gepes: una pel davant i l’altra pel darrere.

Com a heroi popular, va ser substituït el segle XIX per Guignol, encara que en molts dels espectacles d’aquest, Polichinelle seguia i segueix apareixent com a presentador. Ha estat objecte de moltes interpretacions contemporànies, des del teatre de titelles i el d’actors.

Polichinelle, Théâtre de la Pendue

Aquest és el cas del Théâtre de la Pendue, que ens presenta una versió ben actual del vell Polichinelle. Per recrear-lo, han cercat els referents italians del personatge, inspirant-se en el Pulcinella de l’escola napolitana, tot introduint altres elements de pròpia collita. El gran encert dels joves titellaires de La Pendue és haver retrobat d’una banda l’antic aire de teatre de fira que tenien les representacions de Polichinelle al París del XVII i del XVIII i, de l’altra, haver realitzat una actualització del personatge amb la incorporació dels dos titellaires com a animadors exteriors de l’espectacle. Un Polichinelle, el seu, molt viu i trapella, que sol agradar a grans i petits, i que destaca pel virtuosisme d’una manipulació de gran refinament.

Polichinelle, Théâtre de la Pendue

Direcció i interpretació: Estelle Charlier et Romuald Collinet.
Concepte i escenografia: Romuald Collinet.
Titelles: Estelle Charlier.
Conseller en tot i en res: Romaric Sangars.
Amb la col·laboració especial de l’Institut Francès de Barcelona.