Arriba aquesta setmana el quart espectacle que la Sala Fènix (veure aquí a Puxtinel·li i aquí a Titeresante) ha presentat durant el mes de novembre dins del cicle ÀNIMA a l’entorn del teatre d’objectes i de marionetes. Ho fa amb l’espectacle ‘Gabinete Onírico’ (veure aquí) del virtuós marionetista Ángel Navarro, els dies 24, 25 i 26 de novembre, a les 21h. Un cicle que ha comptat també amb l’exposició de fotografies ‘Dones i Mans’, de Jesús Atienza (veure aquí).

Gabinete Onírico, de Ángel Navarro

Diu el programa sobre l’espectacle:

‘El Gabinete Onírico és un espectacle de marionetes per a adults de la companyia Saco de Huesos d’Ángel Navarro. El fil conductor es troba en el més profund dels somnis del mateix autor. Funambulistes, dracs espirituals, deserts infinits, bohemis i solitaris viatgers s’amaguen en l’espai oníric entre la vigília i el somni, entre aquesta realitat i totes les infinites possibilitats que s’obren davant seu. Es presentaran davant el públic amb la lògica dels mons paral·lels, unint històries de delicada i profunda càrrega simbòlica.

Gabinete Onírico, de Ángel Navarro

La subtilesa del fil, l’expressivitat dels titelles i la convenció teatral permet parlar d’aquesta fina línia que separa el món real del surreal, aquesta fina línia inconscient que ens porta confondre’ls i acceptar-los com a tal sense jutjar-los, amb la mateixa convicció que vivim els nostres somnis. Si despertessis un matí qualsevol en un altre llit, en una altra ciutat, en un altre món, sent un altre … ¿t’estranyaria? Dubtes de la veracitat dels teus somnis quan somies? Dubtes de la teva realitat quan vius?…’

Els altres espectacles presentats en el cicle ÀNIMA de la Sala Fènix han estat els següents:

– ‘Poemes Visuals’, de Jordi Bertran (veure aquí)

– ‘Parias’, de Javier Aranda (veure aquí)

– ‘Ros. Melogamo mínimo de un viaje’, de la companyia Angélico Musgo (veure aquí)