El dilluns dia 18 de març, al local de l’Associació Cultural la BiblioMusiCineteca del Poble Sec de Barcelona, comença el taller de poesia escènica conduït per l’escriptor Cesc Martínez, que exerceix de Cap de Redacció de Putxinel·li. El curs, que es farà cada dia fins divendres 22 de sis a vuit del vespre, enllaça amb els actes de presentació de l’edició 2013 del Festival de Teatre d’Objectes i de Titelles – TOT del Poble Espanyol. El mateix divendres 22, dia d’inauguració del festival, Putxinel·li presentarà el capítol pilot de la sèrie La revolta dels titelles, un treball en procés d’elaboració en què es resumeixen les entrevistes que s’han fet fins al moment (vg. aquí).

cerilla joan brossa

Joan Brossa,

El curs taller, repartit en cinc sessions, anirà progressant a partir de poemes que portaran els mateixos participants: s’analitzarà la construccio, els temes, la relació de les imatges, els recursos retòrics i la percepció que en tenim (primera sessió), per fornir material d’analisi de la poesia visual (segona sessió), del teatre d’objectes (tercera), del cos (quarta) i de l’espai i el temps (cinquena). Les sessions són:

1. Els mecanismes de la poesia, a partir de textos seleccionats pels mateixos participants, entre altres.
2. La poesia visual. Adaptació dels mecanismes poètics a un llenguatge no textual.
3. Arquetips, objectes i personatges.
4. El cos com a objecte i com a metàfora. Dansa i circ.
5. L’espai i el temps. La percepció.

alexander calder

Alexander Calder,

cirque romanès

Pot una persona ser una aranya? I viceversa? Cirque Romanès. Foto de Jesús M. Atienza.

El cost per les cinc sessions és de 50 euros, però també es pot assistir només a una part del curs (en aquest cas, el preu serà de 15 euros per sessió). Tot i que el curs va dirigit especialment a artistes que es troben en procés de creació, també hi poden assistir persones curioses, aficionats a la poesia i a les arts escèniques. Les persones interessades, encara tenen temps d’inscriure-s’hi posant-se en contacte amb el Cesc Martínez a través del correu-e: poetryonstage@mail.com.