Com cada any, La Puntual presenta el seu Festival de Putxinel·lis d’Hivern a cavall entre desembre i gener, agafant de ple les Festes de Nadal. Un festival que presenta enguany quatre títols amb alguns dels èxits dels últims mesos, i novetats com “Les Efímeres Meravelles” de la Companyia Ayelén Cantini o “L’Ocell Meravellós” de Titelles Babi. Procedim a esmentar els títols de l’edició novena del Festival:

“L’Arbre de les Sabates”, de Pea Green Boat. Espectacle i llibre.

Pea Green Boat

Aquest exquisit espectacle de la companyia catalano-anglesa afincada a Barcelona (veure article a Putxinel·li aquí) es podrà veure ara en la seva versió catalana, després d’haver-la vist en anglès ja fa un temps. Com diu el programa de mà, “En Tim no troba la seva sabata esquerra. La busca per tot arreu fins que un avi li diu que segurament la trobarà en un arbre molt especial. Seguint les instruccions de l´avi, en Tim, tot saltant a peu coix, fa un viatge per tal de trobar la seva sabata perduda.”

Dies i Horaris: Dv 06. Desembre, 18h, Ds 07. Desembre, 12h i 18h, Dg 08. Desembre, 12h i 17h.

La gran novetat de Pea Green Boat és el llibre que acaba de publicar l’Editorial Walrus Books de Barcelona, en les tres versions en català, castellà i anglès, que crec està destinat a ser un gran èxit de vendes. El text d’Emília Lang  és una verdadera meravella que apareix combinat amb unes il·lustracions que combinen la fotografia amb el dibuix i el pinzell (signa el disseny gràfic Marta Sánchez Marco), aconseguint un combinat realment preciós. Amb un grafisme agradable i ben adequat a la lectura infantil, el llibre destaca per la seva gran qualitat a tots els nivells.

Amb aquesta iniciativa, Pea Green Boat fa un pas endavant de gran magnitud en la seva constant recerca de qualitat i d’excel·lència respecte a les seves històries i espectacles, en els que importa tant la qualitat literària -Emília Lang és una molt bona escriptora- com la concisió en la forma, cercant un estil propi molt adequat al llenguatge dels titelles i de l’enteniment del públic infantil. La publicació del llibre representa una mena de destil·lació del treball a l’escenari, potser cercant una nova forma capaç de concentrar i posar en relleu les essències del llenguatge de Pea Green Boat. Si ajuntem totes aquestes virtuts amb la bona presència escènica que tant l’Emília com l’Edu saben mantenir, hem de reconèixer la companyia va per molt bon camí. Adjuntem a continuació un petit reportatge de la publicació que donarà una idea del que estem diem:


“Efímeres Meravelles” de la Companyia Ayelén Cantini.

La Puntual

En l’espectacle d’aquesta jove titellaire per a nens a partir de 3 anys i sense text, la Senyoreta Precipitacions ens presenta unes meravelles efímeres que són en realitat petites i multiformes bombolles de sabó. Fragilitat i subtilesa en unes coreografies que meravelleran a públics de totes les edats.

Dies i Horaris:Dv 13. Desembre, 18h, Ds 14. Desembre, 12h i 18h, Dg 15. Desembre, 12h i 17h.

“L’Ocell Meravellós” de Titelles Babi.

Titelles Babi

Aquesta veterana companyia -segurament la decana dels titelles a Catalunya- ens presenta un enginyós muntatge en el que un llibre desplegable immens ens permet capbussar-nos dins les seves pàgines per descobrir la màgia dels contes per a infants. Un clàssic per als més petits.

Dies i Horaris:Dv 20. Desembre, 12h i 17h, Ds 21. Desembre, 12h i 17h, Dg 22. Desembre, 12h i 17h, Dl 23. Desembre, 12h i 17h, Dm 24. Desembre, 12h.

“El Cavall de Troia i la Petita Helena” d’Eugenio Navarro, de La Puntual.

La Puntual

El director i titellaire resident de La Puntual, l’Eugenio Navarro, ens presenta el seu últim espectacle  estrenat fa molt poc (vegeu article a Putxinel·li aquí) en el que com sempre, ens delecta amb el seu agut sentit de l’humor i una fresca  versió del mite de Troia. Com  ens diu el programa, “l’Helena no vol tornar a casa per sopar, ni posar-se el pijama i molt menys anar a dormir. Ella el que vol és seguir jugant amb el seu cavall de fusta. Però el seu avi li ha promès que si deixa de protestar li explicarà la història del cavall de fusta més increïble de tots els temps, un cavall construït per acabar una guerra que feia deu anys que durava. El cavall de Troia. Tanmateix l’avi de l’Helena és una mica trapella i quan t’explica una història mai saps on pots anar a parar”.

Dies i Horaris: Dv 27. Desembre, 12h i 17h, Ds 28. Desembre, 12h i 17h, Dg 29. Desembre, 12h i 17h, Dl 30. Desembre, 12h i 17h, Dm 31. Desembre, 12h.